Европейската комисия публикува резултатите от  (DESI) за 2022 г., който проследява напредъка,

...
Европейската комисия публикува резултатите от  (DESI) за 2022 г., който проследява напредъка,
Коментари Харесай

Индекс за навлизането на цифровите технологии в икономиката и обществото за 2022 г.

Европейската комисия разгласява резултатите от  (DESI) за 2022 г., който наблюдава напредъка, реализиран в страните — членки на Европейски Съюз, в региона на цифровите технологии.

По време на пандемията от COVID-19 страните членки напреднаха в напъните си за цифровизация, само че към момента се борят да запълнят пропуските в цифровите умения, цифровата промяна на МСП и разгръщането на усъвършенствани 5G мрежи. Механизмът за възобновяване и резистентност с към 127 милиарда евро, предопределени за промени и вложения в региона на цифровите технологии, предлага невиждана опция за ускорение на цифровата промяна, която Европейски Съюз и неговите страни членки не могат да си разрешат да пропуснат.

Констатациите демонстрират, че въпреки множеството страни членки да означават прогрес в цифровата си промяна, възприемането на основни цифрови технологии от предприятията, като да вземем за пример изкуствения разсъдък (ИИ) и огромните данни, остава едва. Необходимо е да се усилят напъните, с цел да се подсигурява цялостното разрастване на инфраструктурата за съгласуваност (по-специално 5G), която е нужна за мощно новаторски услуги и приложения. Цифровите умения са друга значима област, в която страните членки би трябвало да реализират по-голям прогрес.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР